Модулен дом

За дома
Мечтите ви да живеете някъде сред природата са много по-осъществими, отколкото си мислите.

Вече все повече фирми създават сглобяеми домове, които са толкова лесни за изграждане, че почти всеки може да построи такъв само за дни. Изработени от сглобяеми сводести панели, гъвкавите модулни домове се свързват заедно, без да са необходими специални умения или тежко оборудване. Домовете могат да бъдат покрити с почва и геотекстил, за да расте жив зелен покрив.
Модулните домове не са поставени върху постоянни основи. Произведените домове, понякога наричани (но не винаги) мобилни домове, могат да бъдат преместени от едно място на друго. Има специфични закони и разпоредби относно тези премествания.

По какво се различават модулните домове от къщите, построени на място?

Тъй като модулните домове са изградени на закрито, те могат да бъдат завършени за няколко седмици, за разлика от другите. Те не нямат типичните закъснения за място, причинени предимно от времето. Модулните домове трябва да отговарят на специфични правила, указания и строителни норми, които често надминават тези на традиционният дом на място. Когато обмисляте модулен дом, е важно да проучите, тъй като не всички компании, които правят фабрично построени домове, си приличат. Може да има значителни разлики в качеството, цената и обслужването. Както при закупуването или построяването на всеки дом, важно е да направите своите изследвания.

Факти за модулните домове

 • Модулните домове  не се обезценяват по стойност.
 • Модулните домове могат да бъдат персонализирани.
 • Повечето модулни домашни компании имат вътрешни инженерни отдели, които използват CAD (Computer Aided Design).
 • Модулните дизайни на дома се различават по стил и размер.
 • Модулната конструкция може да се използва за търговски приложения, включително офис сгради.
 • Модулните домове са постоянни структури – „недвижими имоти“.
 • Модулни домове могат да бъдат изградени върху обхождащи се пространства и мазета.
 • Модулните домове се считат за форма на зелена сграда.
 • Модулните домове се изграждат по-бързо, отколкото 100-процентовите домове.
 • Застрахователните премии за модулни домове са същите като домовете, изградени на място.
 • Данъците върху модулните домове са същите като домовете, изградени на място.
 • Модулни домове могат да бъдат изградени така, че да издържат ветрове от 175 mph.
 • Модулните домове могат да бъдат изградени за достъпно живеене и проектирани за бъдещи удобства.

Всички ли модулни домове изглеждат еднакво?

Противно на разпространеното погрешно схващане, модулните домове не всички си приличат. Модулните домове нямат ограничения в дизайна. Можете да създадете всеки стил на модулен дом, който желаете. Можете да добавите всеки стил за прозореца или архитектурен детайл, който желаете. Почти всички планове за домакини могат да бъдат превърнати в модулни домове, което означава, че можете да създадете своя дом за мечтите. Вашата сглобяема къща може да бъде готова от нула за по-малко от три дни – но е проектиран да продължи векове. Скоростта на сглобяване обаче не е единствената впечатляваща характеристика на този дом. Жилищното пространство може да е  оборудвано с най-голямата в света колекция от сертифицирани строителни продукти Cradle to Cradle (C2C), използвани някога в жилищен проект. Фабрично произведен дом може да не изглежда привлекателно на хартия, но ви уверяваме, че може да бъде изключително красив. Изграден да издържа както на летните, така и на зимните условия, компактният дом с желаната от вас площ се предлага и с персонализирани модулни добавки, от кухненски модул и модул за баня до модул за съхранение. Към дома може да се добави соларен комплект за захранване, който да осигурява електричество. Има и жилища от дървен материал, които се предлагат напълно оборудвани с цялото основно оборудване за дома, включително санитарно оборудване, мрежова връзка, изолация, окабеляване, водопровод и мебели по поръчка. Стъклопакетът и прозорците изпълват конструкцията нсъс светлина и отварят дома за гледка на открито и естествена вентилация.

Какви са ползите от притежаването на модулен дом?

Модулните домове могат да бъдат по-достъпни от домовете, изградени на място. По-краткото им време за изграждане ще ви спести пари от цялостната конструкция. Не са необходими домашни инспекции, тъй като всички те се правят във фабриката. Модулните домове са много по-енергийно ефективни, така че месечните Ви разходи ще бъдат значително по-малко. Те също са екологични. Има голямо разнообразие от домове, от които да избирате, и много архитекти са специализирани в проектирането на модулни домове. Както при всеки дом, модулните домове могат да бъдат разширени. Собственикът на жилище трябва да притежава земята, в която ще бъде жилището; в зависимост от местоположението ви, това може да струва различно. За разлика от обикновените домове, партидите не могат да бъдат изградени върху подразделения. Първоначалните такси могат да бъдат ограничаващи разходите за някои; първо трябва да бъде заплатено на строителя, преди да е приключил процесът (или в някои случаи преди да е започнал). Единият вариант е да получите специален заем за строителство. Този заем е валиден за една година; когато работата приключи, дилърът ще изплати заема и ще бъде издадена традиционна ипотека. Затова е важно да знаете бюджета си и да пазарувате.
Бихте ли помислили за модулен дом за себе си или сте по-скоро традиционалист?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *