Топ 6 от най-скъпите имоти в света

За дома

Споменаването на думата „Дом“ предизвиква усещане за комфорт и скромност. За повечето от нас не е толкова важен размерът, колкото спокойствието и сигурността, които чувстваме в това място, наречено дом.

 
Е, за тези, които са изброени като най-богатите хора на Земята, има нещо повече от „дом“, отколкото просто скромност и полезност. За тези, които се присъединяват към списъците на „Най-добрите милиардери на Forbes“ и „Най-скъпата къща в света“, домът е място, където те могат да прекарат по-голямата част от времето си, да си позволят невъобразими луксозни неща и да се наслаждават на богатството си.
 
Например, ако направите бърза обиколка в къщата на Доналд Тръмп, ще намерите почти всичко в злато. Също така къщата на Бил Гейтс, където той има екрани, които показват всяка желана картина, снимка или произведение на изкуството, струващи 150 000 долара. Най-добрата къща в света? Може би! Нека разберем.

Тези милиардерски домове са архитектурни изрази, родени от екстравагантност и суета. Тяхната разкош и ексклузивност не само вдъхновяват обикновените хора към богатството, но и предоставят възможности за експериментиране с някои от най-скъпите и необичайни технологични иновации.
 


Коя е най-скъпата къща в света?


1. Антилия, Мумбай, Индия, собственост на Мукеш Амбани

Подобно на много семейства на милиардери, Аманис също иска изключително уникално и персонализирано място. Така започна концептуализацията и изграждането на „Антилия“, проектирана от фирмата Перкинс и Уил, кръстена на митичен остров в Атлантическия океан. Коствайки над 1 милиард долара и отнемайки четири години, за да бъде построена, Антилия сега се рее сред средата на Мумбаи. Тази резиденция с височина 27 етажа,  на площ от около 400 000 квадратни фута, надминава Версайския дворец по площ. С шест нива на подземен паркинг, три хеликоптера,  спа център, салон, бална зала, киносалон с 50 места, множество плувни басейни, студия за йога и танци и зала за сладолед, поддържането на Antilia според съобщенията изисква персонал. от около 600 души.
 

2. Вила Леополда, Вилефранш-сюр-мер, Франция, собственост на Лили Сафра

Вила La Leopolda е дворцова вила, с каскадни тераси, разположена в Алпе-Маритим на френската Ривиера. Разположена на 20 декара, тази вила има реномирана история на собственици, включително Джани и Марела Анели, Изаак, Дороти Дж. Килам. От 1987 г. той е собственост на швейцарски банкер Едмонд Сафра, който го предава на своята любима Лили Сафра. Архитектурният характер на тази вила принадлежи на исторически стил, наречен Belle Époque, което в превод означава „Красива ера“. Проектиран от американски архитект на име младши Огден Кодман, в имение, някога собственост на крал на Белгия Леополд II.
 

3. Fair Field, Sagaponack, NY, собственост на Ira Rennert

Ира Ренърт, американски милиардер, е собственик на това разпръснато имение, част от имение с площ от 63 акра, наречено Fair Field, едно от най-големите в Съединените щати. Той включва няколко изградени форми, има 29 спални, 39 бани, 3 трапезарии, 3 басейна и 164-местен театър. Имението включва още павилион за отдих с баскетболно игрище, фитнес зала, две алеи за боулинг, два тенис корта, две площадки за скуош и много други сгради. Пребиваването с такъв размер изисква и огромно снабдяване с електричество, което също е достатъчно от централата на място.
 

4. 18-19 Kensington Palace Gardens, Лондон, САЩ, собственост на Lakshmi Mittal

Стоманен барон Лакшми Митал, споделя квартал с някои от най-богатите икони в света. Най-големият и най-ценен жилищен адрес в Лондон, т.е. Kensington Palace Gardens също е втората най-скъпа улица в света. Според съобщенията средната цена на квадратен метър тук е 107 000 долара. Laskshmi Mittal притежава не един, а три дворцови домове на тази улица с номера 9а и 18-19. Къщата е проектирана от сър Чарлз Бари през 1845 г., като чифт двуфамилни вили в стил „Палацо“. Лакшми похарчи милиони за обновяване и трансформиране на ренесансовото имение в „Тадж Митал“. С общо 12 спални, басейн и мрамор от Макрана, това имение може да се счита за скъпа почит към индийския му произход.
 

5. Апартамент в One Hyde Park, Лондон, САЩ, собственост на Ринат Ахметов

Най-богатият човек и олигарх в Украйна, Ринат Ахметов похарчи рекордната сума от 136,4 милиона британски лири, за да купи два от най-скъпите апартаменти в света, в Найтсбридж, Лондон. Този проект на Ричар Роджърс и неговата фирма Роджърс Стирк Харбър + Партньори обхваща площ от 25 000 квадратни фута. Всеки от тези апартаменти разполага с 360-градусова защита от непромокаеми стъклени фасади, ексклузивни интериори, проектирани от Candy & Candy и сложни системи за осветление от художника Джеймс Търрел, които постепенно променят атмосферата от залез до изгрев.
 

6. Елисън Естейт, Уудсайд, Калифорния, собственост на Лари Елисън

Лари Елисън, съосновател и председател на Oracle, петият най-богат човек в света и известен колекционер на имоти, построи своето имение в японски стил през 2004 г., което му отне 9 години да построи. Моделиран след Япония през 1600 г.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *