Ползите от високоинтензивните тренировки

Спорт

Всички знаем колко е важно тренирането и със сигурност, всеки от нас по свой собствен начин се опитва да се раздвижи толкова, колкото може.


И все пак, това може да бъде изключително трудно. Ако работите на пълен работен ден, или като цяло сте много заети, прекарването на часовете във фитнес залата, става невъзможна задача.

Дори и да искате да отидете да тичате, може би си мислите, че ще трябва да е в продължение на поне един час, за да има ефект. 
Благодарение на HIIT на упражнение система (високоинтензивни интервални тренировки), може да получите фантастична тренировка в много малко време.

Както подсказва името му, hiitus разчита на кратки пристъпи на висока интензивност упражнения, разделени от моменти на почивка и възстановяване. последователности упражнения се повтарят за около 20-30 минути. HIIT тренировки са един от най-добрите форми за сърдечно-съдови упражнения.


Изгаряне на мазнините, дори когато приключите тренировка

Една от най-популярните причина хората да избират HIIT е, че тялото продължава да изгаря мазнините, дори когато тренировката е спряла. Това се дължи на излишък консумация след тренировка кислород (EPOC), след интензивна интервална тренировка консумацията на кислород се увеличава по такъв начин, че да изгаря мазнините по-бързо. Освен това, благодарение на начина, по който HIIT тренировки стимулират метаболизма ви, можете да изгорите до 50% повече мазнини, отколкото редовна кардио тренировка, въпреки че в устойчиво състояние тренировки се поддържа в продължение на много дълъг период от време. 

Изграждане на мускули и поддържане на мускулна маса 

В същото време HIIT тренировки стимулират изгарянето и използване на мазнини и калории, HIIT тренировки също произвеждат изграждане на мускулите анаболните хормони. Като такава, тя може да бъде много ефективен начин за развитие на чиста мускулна.


Не ви е необходимо специално оборудване

Когато отидете в залата за първи път, първото нещо, което забелязвате е всички уреди. Някои от тях са толкова сложни, че трябва да бъдете обучени как да използвате. Почти всички са толкова скъпи, че не е възможно да направите същите тренировки, когато сте вкъщи или извън залата. Голяма част от тренировките са изградени около някои от тези уреди.   Въпреки, че някои HIIT упражнения използват неща като бягащи пътеки, повечето HIIT тренировки разчитат само на собствена тежест. Някои от най-популярните HIIT тренировки са прости скокове и спринтове. Така че, за разлика от фитнеса, всичко, което ви трябва, е малко пространство.

В същото време HIIT тренировки стимулират изгарянето на калории и използването на мазнини и произвеждат изграждане на мускулите анаболните хормони. Такава тренировка може да бъде много ефективен начин за качване на чиста мускулна.


Укрепване на сърдечно-съдовата дейност и увеличаване на издръжливостта

С повишаването на сърдечната честота и консумацията на кислород по време на HIIT тренировки, се засилва. По-конкретно, ще се увеличи VO2 Max на вашето тяло, което е количеството кислород, което човек може да се използва за килограм телесно тегло като такива за цялостната си издръжливост и способност да тренировка. С течение на времето вие ще забележите, че ви трябва по-малко и по-малко време за възстановяване.   Помага за предотвратяване на стареенето и ще живееш дълго
HIIT тренировките спрат признаци на стареенето на клетките. Това се случва чрез подобряване на производството и синтеза на протеини, което от своя страна може да помогне в борбата с признаците на стареене на организма.   


Можете постоянно да надграж даме възможностите си

Както можете да си представите високоинтензивната тренировка, е …интензивна. Всеки път, когато тренирате интензивна интервална тренировка, вие сами поставяте лимитите си. Поради това тренировките никога не са скучни и ще видите реални подобрения в здравословното си състояние, както и издръжливост в много кратко време.  


Не забравяйте да направите това стъпка по стъпка

Както и при каквито и да било промени в режима на трениране, е важно да се консултирате с вашия лекар и да чуете неговото мнение. Това е особено важно, ако никога не сте тренирали по този начин или имате някакви проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *