Ползите от бокса за жени

Спорт

Сигурно е дошло времето и сте осъзнали, че трябва да намерите начин и да нарушите зоната си на комфорт като премахнете мазнините. Е, момичетата, това не е краят на света, защото има изход, който е по – интересен , от типичните фитнес клубове или тичане.
Ползите, които жените получават от практикуване на бокс, могат да променят не само тялото, но и живота ви.

Обикновено тренировките по бокс и свързаните с бокс спортове , се считат за много агресивни, като по този начин ги правят доста непривлекателни за жените. Но с увеличаването на броя на дамите, които поставят ръкавиците, за да ритат чужд задник и да влязат в тренировката за тонизиране на тялото, жените днес са по-склонни да се справят с това и да практикуват този спорт, тъй като ползите много от него са много.

В Сюжета на стереотипа, боксът вече не е ограничен до мъжете, тъй като някои от най-добрите модели и други жени практикуват този вид тренировка и се влюбват в този спорт като начин за своите тренировки. Освен че ви правят физически силни и усъвършенствате бойните си умения, боксът предлага и много ползи за здравето на жените. Някои от здравните, физическите и умствените ползи от бокса за жените са споменати по-долу.


♥Ползи от бокса за жените

Физически ползи

Неоспорим факт е, че боксът може да помогне на жените да изградят тонизирана и здрава фигура, както и физическа издръжливост. Когато започнете да се занимавате със спорт или просто искате да имате добра тренировка, ще научите как да изпълнявате правилно ударите и как да се защитите. Спаринг с инструктор или без него помага на жените да се научат как да се справят с препядствията … Боксът помага на жените да импровизират физическата си сила и да повишат нивото си на издръжливост. Докато тренирате не само получавате кардио тренировка, но и силова, тъй като този режим на трениране изисква тялото ви да удря,  да рита и усуква със сила. Ето защо тренировката е страхотна – тялото ви се тонизира и не натрупва мускулна маса. Можете да започнете да изграждате силата си, като работите върху круша и практикувате ударите си, върху боксов чувал. Чувалите не са предназначени само за мъже. Има и такива, които можете да получите за дома си, за да започнете обучението си.


Психични ползи

Според много жени, които практикуват бокс, това е спортът, който им помага да освободят и облекчат стреса значително по време на тренировката. Докато практикувате, вие удряте партньора си толкова силно, колкото можете и блокирате техните атаки в практиката, а понякога и вие трябва да удряте тежките чували и това постепенно увеличава нивото ви на енергия. Без значение какво причинява вашия стрес или страдание, докато тренирате ще се освободите от  всички умствени препятствия.

Боксът се счита за най-добрия начин да управлявате стреса си, като изваждате агресията от бокса, разочарованието и безпокойството, като удряте с цялата си сила боксовата круша. Ако тренировката е интензивна, стресът ще се намали чрез повишаване на нивото на ендорфин, което подобрява настроението и чувството за щастие. Така че можете да влезете в залата и да започнете да тренирате бокс за жените, за да се чувствате освободени!


Как боксът ни помага да сме във форма

Независимо дали практикувате на чувал или спаринг, основната тренировка ще ви помогне невероятно  се оформите. Боксът е обучение, което е както аеробно, така и анаеробно и според експертите, анаеробното обучение е най-доброто от аеробните упражнения, когато става въпрос за изгаряне на висцералните мазнини. Когато комбинирате двете обучения заедно, крайните резултати са наистина невероятни.

Боксът е по-добър от бягане на бягаща пътека за загуба на тегло и влизане във форма. Освен че ви помага да загубите телесното си тегло, тя също ви помага да подобрите физическата си сила и резултатите от изграждането на мускулите. Ударите по боксовия чувал изисква по-висока издръжливост и чрез практикуване ще забележите, че степента на издръжливост и силата ви са се увеличили и мазнината, натрупана в тялото,  се изгаря постепенно, като по този начин ще ви помогне да се оформите.


Изправяне на стойката на тялото

Боксът също може да помогне на жените да постигнат невероятни резултати. Много жени казват, че след практикуването на бокса болката в гърба се елиминира трайно и затова много жени са започнали да тренират бокс. Докато тренирате, поддържате правилна стойка и постепенно постигате добра стойка на тялото си.


Рефлекси и координация

Докато тренирате, ще се научите да регулирате силата на удара и посоката му и това на свой ред значително подобрява координацията на окото. Това е тренировката, която ви кара да решите и да реагирате незабавно и да ускорите движението си.


Умения за самозащита

Когато си жена, винаги се тревожиш, затова трябва да разполагаш с умения за самозащита, които да са ти от полза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *